Vliegen naar Malaga via pakketreis, of losse vlucht?

Dagelijks wordt er vele malen naar Malaga gevlogen vanaf Schiphol. De meeste chartermaatschappijen, zoals Transavia en Easyjet, vliegen rechtstreeks naar Malaga. Tegenwoordig boeken steeds meer passagiers zelf een ticket bij deze vliegtuigmaatschappijen, want als je zelf je onderkomen kunt regelen aan de Costa del Sol, dan is er geen enkele reden om een pakketreis te boeken. Wat zijn de voor- en nadelen van een los ticket zelf boeken?


Vliegen vanaf Schiphol naar Malaga


De rechtstreekse vlucht naar het Spaanse Malaga in de regio Andalusiƫ, vanaf Amsterdam bedraagt 3 uur. Dagelijks gaan zelfs vele vluchten rechtstreeks naar Malaga vanaf Schiphol en wie er een vakantiewoning bezit, of een eigen appartement, kan zelf een retourticket kopen bij diverse chartermaatschappijen. Ter plekke is een auto huren populair, omdat je anders geen vervoer hebt.


Aandachtspunten bij het boeken van een retourticket


Een bezoekje aan de website van Transavia laat vele mogelijkheden en prijzen zien voor een retourvlucht Schiphol – Malaga. Optioneel valt er van alles bij te boeken, zoals een vaste plek (kies je deze niet, dan kunnen jij en je medereisgenoten verdeeld over het vliegtuig terechtkomen). Maar ook extra kofferruimte behoort tot de mogelijkheden.

Uit ervaringen van reizigers blijkt echter dat de kofferruimte lang niet altijd beschikbaar is, er zijn dubbele boekingen of het is niet mogelijk. Let dus op wanneer je diverse extra’s gaat bijboeken; de maatschappijen lijken het lang niet altijd waar te maken; denk aan (hoge) extra kosten bij omboeken en wijzigingen, waarvoor je, om van deze ‘gratis optie gebruik te kunnen maken’ juist vooraf betaald had.

Nadeel van zelf je vliegtuigticket boeken


Hoewel de kosten lager liggen bij een los ticket, kleeft er een nadeel aan het zelf boeken van een retour, of los ticket. Zodra een vlucht geannuleerd wordt, kun je als klant een claim neerleggen van alle extra gemaakte kosten, maar dan begint het: sommige vliegtuigmaatschappijen zijn nauwelijks telefonisch te bereiken, kennen lange wachttijden en toegezegde bedragen worden lang niet altijd uitgekeerd. Er wacht je kortom veel werk om het geld waar je recht op hebt terug te krijgen. Boek je daarentegen een ANVR gedekt pakketreis, inclusief appartement en transfer van en naar het vakantieadres, dan heb je zelf meestal weinig omkijken naar het regelen van een andere vlucht en je onkosten worden netjes vergoed.

Overwinteraars aan de Costa del Sol


Veel vakantiegangers boeken een pakketreis, maar juist aan de Costa del Sol strijken vele pensionado’s neer, die soms wel en soms niet voor een pakketreis kiezen. Zij overwinteren lekker aan de Costa del Sol! En ook al heb je dan een pakketreis geboekt, een auto huren Malaga blijft een aantrekkelijke optie. Zo kun je zelf bepalen of je er eens tussenuit wil en een mooie plaats in de regio wilt bezoeken. Daarnaast is het hebben van eigen vervoer ter plekke soms hartstikke handig als je grotere spullen wilt vervoeren, of om er gewoon eens op uit te trekken. Ouderen zijn lang niet altijd meer goed ter been; een huurauto biedt dan uitkomst!