Vertrekkende vluchten Schiphol

Op Schiphol heb je aankomende en vertrekkende vluchten. Voordat je kan vertrekken moet je eerst een aantal dingen doen als je op Schiphol aangekomen bent. Voordat vertrekkende vluchten Schiphol daadwerkelijk weg gaan moet je nog wat dingen doen. Wat je allemaal moet doen voordat het zo ver is dat je vlucht gaat vertrekken lees je op deze pagina.

Inchecken bij de Incheckbalie vertrekhal Schiphol

Wanneer je op reis gaat moet je eerst in een van de drie vertrekhallen in gaan checken. Welke incheckbalie Schiphol je dan moet hebben hangt af van de luchtvaart maatschappij waar je mee gaat vliegen.

  • Vlieg je met KLM-Air France, dan moet je inchecken in vertrekhal 1 of 2.
  • Vlieg je met Transavia, dan moet je inchecken in vertrekhal 1.
  • Vlieg je met een budget maatschappij als Ryan Air, Corendon of EasyJet moet je inchecken bij vertrekhal 3.

Waar laat je je bagage als je ingecheckt bent?

Wanneer je gaat vliegen is het raadzaam je koffer of tas te sealen. Vind je dit te veel gedoe dan kan je ook je koffer of tas voorzien van een hangslot. Na het inchecken worden je koffers op een lopende band gezet. Je bagage is dan voorzien van een label met al je gegevens er op als je naam en je bestemming en je vluchtnummer. Op die manier komt alle bagage voor jouw vlucht bij elkaar te staan voordat het naar het vliegtuig gebracht zal worden.

Door de Schiphol douane heen

Nadat je ingecheckt bent en je bagage op de bagage band staat is het tijd om door de douane heen te gaan. Wanneer je door de douane heen gaat moet je alles van metaal dat je bij je draagt in een mandje leggen. Dit geldt ook voor schoenen, sieraden en riemen. Daarna ga je door de douane poort heen. Die poort scant je op verboden spullen. Net als je handbagage, die gaat door een Röntgenapparaat heen.

Als er niets gevonden is kan je alles weer uit het mandje pakken en alles weer aantrekken en om hangen. Dan is het tijd om nog even lekker te gaan genieten in de Tax Free Shops voordat je het vliegtuig in gaat.

Tax Free Shops

Eenmaal achter de douane kan je belastingvrij shoppen. Vaak is dit goedkoop voor tabak en drank. Maar let wel op, want je maag maar een bepaalde hoeveelheid meenemen aan vloeistoffen het vliegtuig in. Wanneer je klaar bent met shoppen is het tijd om naar de gate te gaan.

Bij de gate van de vertrekkende vlucht Schiphol

Wanneer je bij de gate van je vertrekkende vlucht aangekomen bent kan je even rustig gaan zitten op de stoeltjes die je in de wachtruimte ziet staan. Wanneer het tijd is om te boarden zal een Stewardess plaats nemen achter een balie. Daar kan je dan bij in gaan checken om vervolgens naar je plek in het vliegtuig te gaan. Nadat je je handbagage in de daarvoor bestemde kast hebt gezet en je je plek hebt ingenomen ben je helemaal klaar voor vertrek.