Schiphol parkeren wegbrengen

Wanneer je iemand weg wil brengen is het natuurlijk handig om te weten hoe je het dan het beste kan doen met parkeren. Zet je iemand alleen af of ga je echt mee tot iemand door de douane heen gaat? Voor beide opties zijn verschillende parkeermogelijkheden waar je op deze pagina meer informatie over kan vinden.

Voorbereidingen die je kan treffen

Voordat je iemand weg gaat brengen op Schiphol is het een aanrader om je goed voor te bereiden voordat je naar Schiphol zelf af gaat reizen. Zo zou je op internet op kunnen zoeken waar je het best kan parkeren en wat voor tarieven daar dan voor gerekend worden.

Waar kan je parkeren wanneer je iemand op komt halen op Schiphol?

Schiphol heeft meerdere parkeergelegenheden. Je kan er zowel lang als kort parkeren. Om iemand weg te brengen gebruik je Schiphol kort parkeren. Als je lekker dichtbij wil parkeren bij de vertrekhal, dan kan je dat het best doen op P1. Het is aan te raden van tevoren goed waar je dan moet zijn, want als je eenmaal verkeerd rijdt moet je een heel groot stuk omrijden, daardoor loop  je mogelijk het risico dat je te laat komt om de mensen die je weg brengt op tijd in te laten checken.

Wat zijn de voordelen van het parkeren op Schiphol op P1?

  • P1 is geschikt voor lang en kort parkeren.
  • Je kan tot maximaal 48 uur parkeren en je hoeft er niet voor te reserveren.
  • Als je reserveert mag je er ook langer dan 48 uur parkeren.
  • P1 ligt op een korte loopafstand van de vertrek terminal af.
  • P1 is een voornamelijk overdekte parkeergarage.
  • P1 heeft een permanente videobewaking.
  • Het is een ideale parkeergarage om iemand weg te brengen op Schiphol.

Iemand wegbrengen op Schiphol, wat spreek je dan af?

Iemand wegbrengen op Schiphol is niet iets dat je dagelijks of wekelijks doet. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Spreek daarom ook van tevoren een handige plaats af waar je de mensen die je weg brengt af gaat zetten. Het is handig als je afspreekt of je mee gaat naar de incheckbalie of dat je iemand alleen even snel af zet bij de kiss and ride plaats Schiphol.

Hoe werkt de kiss and ride?

Op de kiss and ride plaats Schiphol mag je maar heel kort staan. Het is de bedoeling dat je daar het voertuig niet verlaat en dat je de personen die je weg brengt bij de auto gedag kust en knuffelt en dar weer meteen vertrekt.

Wat zijn de kosten van het parkeren op Schiphol P1?

Iemand ophalen op Schiphol is niet gratis. Je kan bij 1 tot 2 uur van tevoren reserveren, maar dit is niet noodzakelijk. Met of zonder reservering blijven de tarieven hetzelfde. Let er wel op dat als je langer dan 48 uur wil parkeren dat je dan reserveert. Doe je dat niet dan kan je een verhoging krijgen met €100 per dag.

  • Per 10 minuten betaal je €1,10
  • Van 0 tot 24 uur parkeren kost €44
  • Van 24 tot 48 uur parkeren kost €88