Schiphol vertrekhal

Wanneer je op vakantie gaat en je reist via Schiphol dan moet je inchecken in de vertrekhal Schiphol. Schiphol heeft meerdere vertrekhallen. Iedere vertrekhal heeft vertrekkende vluchten van vooraf afgesproken maatschappijen. In dit artikel lees je meer over alles dat met de Vetrekhal Schiphol te maken heeft.

Hoeveel vertrekhallen heeft Schiphol?

Schiphol heeft voor aankomst en vertrekkende vluchten Schiphol een één terminal concept. Dat wil zeggen dat alles onder een dak te vinden is. Dan hebben we het over aankomst, vertrek en zelfs de ingangen naar de perrons voor de treinen zitten in dezelfde terminal.

De vertrekhal is onderverdeeld in drie secties:

  • Vertrekhal 1
  • Vertrekhal 2
  • Vertrekhal 3

Vertrekhal 1 Schiphol

In vertrekhal 1 Schiphol vind je de vluchten van Transavia en een deel van de vluchten van KLM-Air France. Alleen voor deze maatschappijen kan je inchecken in Vertrekhal 1 Schiphol voor je reis.

Vertrekhal 2 Schiphol

In vertrekhal 2 Schiphol vind je de meeste vluchten van KLM-Air France. Verder vertrekken er uit vertrekhal 2 Schiphol geen andere maatschappijen.

Vertrekhal 3 Schiphol

In vertrekhal 3 vind je de incheck balies voor de budgetmaatschappijen zoals EasyJet, ArkeFly of Corendon. Voor die drie maatschappijen kan je alleen terecht in vertrekhal 3 Schiphol.

Welke vertrekhal heb ik nodig?

De vertrekhal Schiphol waar je op naar toe moet, hangt ervan af met welke van de luchtvaartmaatschappijen je vliegt. Iedere luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen incheckbalies, die zijn verdeeld over de 3 verschillende vertrekhallen. Het is aan te raden om na te gaan naar welke incheck balie je moet gaan die bij de maatschappij hoort waar je mee gaat vliegen.

Waar kan ik zien naar welke vertrekhal op Schiphol ik heen moet?

Het hangt dus af van de luchtvaart maatschappij waar je mee gaat vliegen waar je moet zijn op Schiphol voor de vertrekhallen. Maar dan vraag je je misschien nog af waar je dat dan kan zien. Dit is te vinden door je vluchtgegevens op te zoeken op de Schiphol website:

  • Zoek daar je vluchtgegevens op tussen alle vertrekkende vluchten van die dag
  • Heb je je vlucht gevonden? Klik dan op de button met ‘details’.
  • Daar zie je dan staan in welke vertrekhal en de bijbehorende incheckbalie je voor de

Wanneer je vaker met het vliegtuig reist, dan zal je op een bepaald moment wel weten welke luchtvaartmaatschappijen in welke vertrekhal in moeten checken.

Weetjes over de vertrekhallen Schiphol

Schiphol was het afgelopen jaar met ongeveer 55 miljoen passagiers een van de meest drukke luchthavens binnen Europa. Alleen Londen, Parijs, Frankfurt en Istanbul hadden het afgelopen jaar meer passagiers.

De vertrekhallen van Schiphol zijn daarom ook erg goed ingericht. Zijn bieden plaats voor veel passagiers. Alle 3 de vertrekhallen bieden meer dan voldoende faciliteiten als wc’s en restaurants voor al die bezoekers.

Er wordt ook vrijwel overal Wi-Fi aangeboden in de vertrekhallen. Dit is gedaan voor mensen die willen werken op hun computer of willen internetten op hun smartphone. Zo gaat de tijd voor het wachten voor het vertrek van je vlucht wat sneller voorbij en kan je de tijd ook nog eens nuttig besteden.