Auto huren op vakantie? Houd dan hier rekening mee

Ga je binnenkort lekker op vakantie en denk je erover om een auto te huren? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Allereerst is het goed om na te denken over welk type auto je wilt huren, maar natuurlijk ook het aantal dagen dat je de beschikking wilt  hebben over een auto. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel mensen die een auto huren voor een paar dagen, zodat ze tijdens deze dagen allerlei bezienswaardigheden kunnen bezoeken en dus niet de kosten hebben voor het huren van een hele week. Omdat er daarnaast nog een aantal zaken zijn om rekening mee te houden, hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat je zeker weet dat alles soepel verloopt.

Auto huren vanuit Nederland

Tegenwoordig doen we alles online. Hoe handig is het dan om ook gewoon vanaf je laptop in Nederland een auto te reserveren. Zo kun je bij Easyterra gemakkelijk en snel verschillende aanbieders vergelijken en een auto huren die bij je past. Het voordeel hiervan is, dat je rustig kunt kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn en je ook geen stress hebt of er nog wel een auto beschikbaar is. Daarbij bepaal je ook zelf waar je de auto wilt ophalen en kun je ervoor kiezen de auto lekker makkelijk voor je klaar te laten zetten op het vliegveld. Zo hoef je niet eerst met een gezamenlijke bus naar je hotel of appartement, maar kun je de koffers inladen en zelf rijden.

Het type auto

De meeste mensen die een auto huren, kiezen voor een cabrio. Logisch, aangezien we in de zomer natuurlijk wel willen genieten van de zon. Toch is dit niet in alle gevallen even handig. Stel dat het flink  waait, dan kan dit voor de mensen die achterin zitten erg vervelend zijn. Denk daarom vooraf goed na over het type auto, de ruimte die je nodig hebt en ook welke afstanden je ermee wilt afleggen. Stel je wilt een auto huren Ibiza om een rondje over het eiland te maken, dan kan dit in het geval je met z’n tweeën bent, natuurlijk prima met een stijlvolle Fiat 500. Ben je met z’n vieren, dan is een Volkswagen Polo misschien een wat betere keuze.

Verzekering en eigen risico

Wanneer je een auto huurt op vakantie, dan moet je er wel rekening mee houden dat je goed verzekerd bent en ook weet hoe hoog het eigen risico is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks betrokken bent bij een ongeluk en je straks een enorme rekening thuisgestuurd krijgt, omdat je niet of niet goed verzekerd bleek te zijn. Check daarom altijd goed de algemene voorwaarden en vraag het bij twijfel nogmaals na. Ook is het verstandig even een rondje om de auto te lopen, voor het geval er ergens een kras zit en jij hier straks de schuld van krijgt. Nu zal dit niet zo snel meer gebeuren, maar kun je het maar beter voor zijn. Naast dat het verstandig is om te melden, is het ook aan te raden er even een foto van te maken voor wat extra bewijs.