Tips om je op Schiphol te vermaken met kinderen

Ga je binnenkort lekker met het vliegtuig op vakantie en vlieg je vanaf Schiphol? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je misschien wel opziet tegen het lange wachten op het vliegveld zelf. Vaak moet je zo’n twee tot drie uur voor vertrek aanwezig zijn, iets wat met jonge kinderen best een uitdaging kan zijn. Kinderen kunnen namelijk moeilijk stilzitten, dus hoe ga je ze dan bezighouden? Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit kunt doen. Omdat we heel goed begrijpen dat jonge ouders snakken naar wat tips, hebben wij er een aantal voor je die je zeker moet onthouden.


Inchecken en veiligheidscontrole


Het inchecken en doorlopen van de veiligheidscontrole kan voor kinderen best spannend zijn. Om het proces soepel te laten verlopen, raden we je aan om ruim op tijd aanwezig te zijn. Op deze manier kun je rustig de tijd nemen om alles uit te leggen aan je kinderen en eventuele stress te vermijden. Wij als volwassenen weten namelijk precies wat ons te wachten staat, maar de kinderen natuurlijk niet. Je kunt ze bijvoorbeeld thuis alvast wat foto’s en filmpjes laten zien van hoe het in zijn werking gaat, zodat ze goed voorbereid naar het vliegveld gaan.


Verschillende plekken waar ze kunnen spelen


Schiphol is zo gigantisch groot, dat er verschillende plekken zijn waar ze rustig kunnen spelen. Deze ruimtes zijn vaak voorzien van een gladde coatingvloer, zodat het er niet alleen prettig spelen is, maar ook goed onderhouden is. Doordat een coatingvloer geen naden heeft, kan vuil zich niet ophopen, iets wat vooral op drukke plekken zoals een vliegveld wel prettig is. Het leuke aan deze speelzones, zoals Schiphol ze ook wel noemt, is dat ze afgesloten zijn en je dus als ouders niet alleen zicht hebt op de kinderen, maar ze ook niet zomaar weg kunnen lopen.


Ga een hapje eten


Een beetje afhankelijk van de tijd waarop je vliegt, is het ook leuk om samen met de kinderen een hapje te gaan eten. Niet alleen om de buikjes te vullen, maar ook om de tijd door te komen. Wanneer je even ergens rustig gaat zitten, kost dit vaak al snel een half uur tot een uur, ideaal dus om de tijd door te kunnen komen met elkaar. Handig is wel om bijvoorbeeld even iets te spelen voor ze mee te nemen. Kinderen hebben nu eenmaal wat sneller het eten op en ook een korte spanningsboog. Hoe handig is het dan dat ze terwijl jullie nog aan het eten zijn, een filmpje kunnen kijken op de telefoon of een tablet.


Vergeet ook jezelf niet


We hebben het natuurlijk wel steeds over de kinderen gehad, maar ook als ouder is het vaak een gedoe om je twee uur of zelfs langer te moeten vermaken. Zorg er dus voor dat je kids wat te doen hebben, zodat je later ook zelf wat kunt doen. Hoe handig is het bijvoorbeeld om alvast aan de slag te gaan met de inrichting van je nieuwe woning, waar jullie na de vakantie intrekken? Kijk vast naar de gietvloer prijs van je nieuwe vloer, een nieuwe bank of andere zaken die je graag wilt weten. Je zit immers toch te wachten, dan kun je deze tijd maar beter zo nuttig mogelijk gebruiken.